Провели підсумкову конференцію нафтового проєкту

Ще один українсько-польський проєкт, який реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна», наближається до завершення

Аби розповісти про успіхи, поділитись досвідом та презентувати результати проєкту “Нафтова спадщина діяльності Ігнація Лукасевича” сьогодні провели підсумкову конференцію у м. Трускавці. Учасники заходу – представники міст Львівщини, що дотичні до нафтової промисловості, експерти інвентаризаційної місії, представники туристичної галузі – мали можливість наживо дізнатись про досягнення проєкту, а понад 20 польських долучились до конференції у режимі онлайн.

Результати втілення нафтового проєкту на території Львівської області презентувала керівниця Асоціації «Єврорегіон Карпати — Україна» Наталя Савка: “Усі заходи, які ми реалізували у партнерстві з Підкарпатським воєводством, популяризують знання про спільну нафтову спадщину українсько-польського прикордоння та знайомлять з одним із винахідників гасової лампи Ігнацієм Лукасевичем”.

 

Зокрема у межах проєкту:

  • провели інвентаризаційні місії нафтових об’єктів по обидві сторони кордону;
  • на основі зібраної інформації виготовили промоційний буклет;
  • провели навчальні візити для представників туристичної галузі та медійників;
  • створили гру-квест у Бориславі, яка поєднує онлайн та офлайн частини: https://t.me/TestLukasiewicz_bot
  • розробили мультимедійний путівник “Слідами Лукасевича”, у якому зібрано найцікавішу інформацію про місця, пов’язані із винахідником: https://szlaklukasiewicza.podkarpackie.pl/ua/index.html

Спікери з Польщі презентували корисну інформацію про розробку нафтових туристичних маршрутів, рекомендації щодо створення туристичного бренду Лукасевича та представили результати інвентаризаційної місії у Підкарпатському воєводстві. З української сторони Ігор Романюк розповів про перспективи промислів бориславської нафти та індустріальний туризм, а Ігор Чавa поділився досвідом розробки нафтового маршруту на прикладі Дрогобича.

По завершенню презентаційної частини усі охочі мали можливість пройти квест та дізнатись про бориславські “нафтові” локації, які варто відвідати туристу. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна.