Державна підтримка бджільництва

Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна»  активно допомагає бджолярам та своїми проєктами підтримує бджільництво. Україна входить у п’ятірку найбільших експортерів меду у світі, саме тому галузь бджільництва є важливою складовою економіки. І нарешті ця галузь отримала підтримку і від уряду!

Своїм рішенням Кабінет міністрів України запровадив державну підтримку бджільництва за напрямками:

– спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї – на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю;

– часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин (бджолиних пакетів, бджолиних маток);

– погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Казначейства, за попередній бюджетний період.

Віримо, що така допомога стимулюватиме розвиток галузі, зокрема, збільшуватиметься кількість зареєстрованих промислових пасік, ростимуть обсяги продукції бджільництва, підвищуватиметься конкурентоздатність українського виробництва як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках.

Нагадаємо, що зараз Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки ЄС в рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна реалізовує проєкт «Карпатська бджола – спільні заходи для збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні».

Інформація про партнерів та заходи проєкту тут – https://ekarpaty.com/nashi-proekty/carpathian_bee/

Post-FB-pro-pidtrimku-bdzhilnitstva